Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2007

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι.

Όπως γνωρίζετε πρόσφατα στις 14.6.2007 το Σωματείο μας προχώρησε στην διεξαγωγή των πρώτων αρχαιρεσιών του και στην ανάδειξη του πρώτου αιρετού Διοικητικού Συμβουλίου μας.

Η σύσταση και λειτουργία εργασιακού σωματείου στην εταιρεία ήταν επιτακτική αναγκαιότητα, ώστε να αντιμετωπίσουμε μέσα από τη συλλογική δράση (η οποία και είναι το μοναδικό μας όπλο) την εργοδοτική αυθαιρεσία και αυταρχικότητα που καθημερινά βιώνουμε στην εργασία μας.

Στην προσπάθεια μας αυτή, το Σωματείο επιδίωξε την πιο μαζική και ενωτική συσπείρωση όλων των εργαζομένων σε αυτό, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι η Διοίκηση της εταιρείας θα προσπαθούσε με διάφορους τρόπους (είτε με απειλές, τρομοκρατία και συκοφαντίες, είτε με ψευτο-υποσχέσεις και διευκολύνσεις σε συναδέλφους) να σταματήσει την οργάνωση των εργαζομένων σε αυτό.

Δεν τα κατάφεραν όμως!

Προχωρήσαμε με αποφασιστικότητα και τόλμη. Αψηφώντας τις απειλές και τις συκοφαντίες. Δρώντας ενωτικά και μαχητικά. Το σωματείο στήθηκε σε πείσμα όλων όσων το πολέμησαν.

Αφού λοιπόν, η εργοδοσία δεν κατάφερε να διαλύσει το σωματείο προχώρησε σε αυτό που όλοι οι εργοδότες προσπαθούν να κάνουν. Προσπάθησε με επικεφαλής διευθυντικά στελέχη να ελέγξει το σωματείο καθιστώντας το υποχείριο της εργοδοσίας, ένα πειθήνιο και υποταγμένο όργανο της.

Δεν τα κατάφεραν ούτε και εδώ όμως!

Προχωρήσαμε σε αρχαιρεσίες και εκλογή Δ.Σ. με κάθε νομιμότητα, διαφυλάσσοντας σαν κόρη οφθαλμού όχι μόνο το Καταστατικό και τις διαδικασίες που ο συνδικαλιστικός νόμος (Ν. 1264/82) ορίζει, αλλά και την πραγματική αυθεντική εκπροσώπηση των εργαζομένων, εμποδίζοντας όλες τις απόπειρες της εργοδοσίας να ελέγξει το σωματείο μας.

Σήμερα, επιδεικνύουν το πραγματικό τους πρόσωπο!

Τα διευθυντικά στελέχη Δ. Ρέππας και Ι. Ερμήλιος με μια κατάπτυστη ανακοίνωση που βρίθει ψευδών και ανακριβειών προχωρούν στη σύσταση εργοδοτικά ελεγχόμενου σωματείου.

Τόσο ξεδιάντροπα!

Στην προσπάθειά τους αυτή θα βρουν «συμμάχους» και μερικούς «ευάλωτους» εργαζομένους. Είτε με απειλές και τρομοκρατία είτε με υποσχέσεις και μικρορουσφέτια θα προσπαθήσουν να διασπάσουν την ενότητά μας, που είναι και η μοναδική μας δύναμη.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Σας καλούμε να σταθείτε με αποφασιστικότητα ενάντια σε οποιαδήποτε προσπάθεια διάσπασης της ενότητάς μας.

Σας καλούμε να καταδικάσετε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ξεδιάντροπη εργοδοτική παρέμβαση ενάντια στα συμφέροντα μας.

Σας καλούμε να μην υποκύψετε στους εργοδοτικούς εκβιασμούς και στην άποψη που θέλει τους εργαζόμενους να είναι άβουλα και πειθήνια όργανα, να σκύβουν το κεφάλι και να λένε ναι σε κάθε παράλογη επιθυμία των εργοδοτών.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Σας καλούμε να συσπειρωθείτε γύρω από το Σωματείο μας, να εγγραφείτε μέλη και με την ενεργό συμμετοχή σας και στήριξη να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη για την προάσπιση των εργασιακών μας συμφερόντων.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: