Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2007

TA AITHMATA MAΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ C.P.S.

Αθήνα, 27/6/2007

Προς

  • Τη Δ/ντρια Προσωπικού CPS

κα. Βέρα ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

  • Τον Operation Manager Τμήματος Α.Ι.Α.

κ. Γιώργο ΚΛΙΜΟ

Κύριοι,

Σας ενημερώνουμε ότι στις 14.6.2007 πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες του Σωματείου μας για την εκλογή νέου Δ.Σ.

Το νέο Δ.Σ. αποτελούν οι:

Ηλίας Μπελεγράτης: Πρόεδρος

Φώτης Ντόλος: Αντιπρόεδρος

Ευστράτιος Μπάρκας: Γεν. Γραμματέας

Παναγιώτης Κοντογιάννης: Ταμίας

Δημήτριος Παναγιωτόπουλος: Αναπλ. Γεν. Γραμματέας

Όπως γνωρίζετε, οι εργαζόμενοι στην εταιρεία αντιμετωπίζουμε καθημερινά μια σειρά από σοβαρά προβλήματα, για τα οποία θα πρέπει να δρομολογηθούν το συντομότερο δυνατόν λύσεις, καθώς δεν είναι δυνατόν το προσωπικό να απασχολείται υπό συνθήκες που θυμίζουν άλλες εποχές.

Συγκεκριμένα:

  1. Το προσωπικό της εταιρείας, παρότι είμαστε στο τέλος Ιουνίου και σε συνθήκες καύσωνα, αναγκάζεται να εργάζεται με χειμερινές στολές. Ζητούμε λοιπόν την άμεση χορήγηση κατάλληλων καλοκαιρινών στολών που θα διευκολύνουν τους εργαζόμενους κατά την εκτέλεση της εργασίας τους.
  2. Θα πρέπει επίσης να δοθεί μια άμεση λύση στο ζήτημα των καλοκαιρινών αδειών των εργαζομένων, καθώς δεν είναι δυνατόν η εταιρεία με μονομερή τρόπο και αδιαφανή κριτήρια να χορηγεί κατά βούληση τις καλοκαιρινές άδειες. Ζητούμε η χορήγηση των αδειών στο προσωπικό να γίνει με βάση ένα δίκαιο και ρεαλιστικό πρόγραμμα σε συνεργασία με τους εργαζόμενους και το σωματείο μας.
  3. Η εταιρεία κακώς και παρανόμως δεν χορηγεί πρόσθετη αποζημίωση για τις υπερωρίες του προσωπικού, για την νυκτερινή εργασία και την απασχόληση του κατά τις Κυριακές και αργίες. Ζητούμε την άμεση χορήγηση όλων των παραπάνω, σύμφωνα με τα όσα ορίζει η εργατική νομοθεσία.
  4. Επίσης είναι επιτακτική ανάγκη, η εταιρεία να λειτουργεί ως έχει υποχρέωση με μηνιαίο πρόγραμμα εργασίας ώστε και το προσωπικό να έχει τη δυνατότητα προγραμματισμού της προσωπικής, οικογενειακής ζωής και του ελεύθερου χρόνου και η εταιρεία να λειτουργεί με απρόσκοπτο τρόπο.
  5. Σοβαρό πρόβλημα υπάρχει επίσης και με τη συχνή προσβλητική και ανάρμοστη συμπεριφορά ορισμένων προϊσταμένων της εταιρείας προς το προσωπικό, την οποία έχετε υποχρέωση να σταματήσετε άμεσα.
  6. Ακόμα, σας είναι γνωστό ότι, οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να εκτελούν μια σειρά εργασιών, οι οποίες δεν είναι στα καθήκοντά τους, όπως για παράδειγμα ο καθαρισμός χώρων. Ζητούμε λοιπόν να υπάρξει σε συνεργασία με το σωματείο μας σαφής προσδιορισμός του αντικείμενου εργασίας του προσωπικού και περιγραφή των καθηκόντων.
  7. Επιπλέον, για τη διευκόλυνση του έργου του Σωματείου μας και την καλύτερη ενημέρωση των εργαζομένων ζητούμε η εταιρεία να μας χορηγήσει χώρο γραφείων εντός του αεροδρομίου, καθώς και πίνακα ανακοινώσεων.
  8. Τέλος, όλα τα παραπάνω προβλήματα είναι εμφανές ότι μπορούν να λυθούν οριστικά και ρεαλιστικά μόνο μέσα από την εκπόνηση Κανονισμού Εργασίας και τη Σύναψη Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με την οποία θα προσδιορίζονται οι όροι αμοιβής και εργασίας του προσωπικού.

Κύριοι,

Οι εργασιακές σχέσεις στην εταιρεία μας διέπονται από μια σειρά προβλήματα, τα οποία μπορούν και πρέπει να επιλυθούν μέσα από ένα καλόπιστο και εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ της Διοίκησης και του Σωματείου μας που θα διασφαλίσουν την εργασιακή ειρήνη και κατά συνέπεια την περαιτέρω καλή πορεία και ανάπτυξη της εταιρείας.

Είναι λοιπόν ανάγκη να υπάρξει το συντομότερο δυνατόν μια μεταξύ μας συνάντηση, προκειμένου να συζητήσουμε όλα τα παραπάνω θέματα και μέσα από το διάλογο να δρομολογηθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως εργαζόμενοι.

Αναμένοντας τη θετική σας ανταπόκριση

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Geia sas
doulepsa gia 5 xronia stin etairia cps athens ,auta ta provlimata ta eixame kai tote .lish den iparxei.-

eisate pionia tis poliethnikhs CPS

Ανώνυμος είπε...

geia soy file moy

gia kane ton kopo na deis ligo pio panw.
syntoma tha exoyme ki alles ekselikseis (px eswterikos kanonismos).
prospathoyme gia to kalytero apenatni s' ena polyethiko megathirio.
pantws den eimaste pionia KAMIAS polyethnikis pleon!
opoios thelei na nomizei oti einai pioni tis cps den einai mazi mas.
an thes na ta poyme kalytera steile ena e-mail sto somateiocps@gmail.com

Ανώνυμος είπε...

file palh egw eimai ...
ti goodys
ti cps to idio einai