Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2007

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ CPS


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Όπως σας είναι γνωστό, το Σωματείο μας από τα τέλη Ιουνίου 2007 με επιστολή του προς τη Διοίκηση της εταιρείας είχε θέσει μια σειρά αιτήματα για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε στις 20/9/2007, συνάντηση μεταξύ του Σωματείου μας και εκπροσώπων της Διοίκησης της εταιρείας στην οποία παρέστησαν οι: η Κα Βέρα Μητροπούλου, Δ/ντια Προσωπικού, η Κα Παναγιώτα Καμπούρη και ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας Κος Κωνσταντίνος Παπαϊωάννου.

Κατά τη συνάντηση το Δ.Σ. του Σωματείου ανέπτυξε διεξοδικά τα προβλήματα και τα αιτήματα των εργαζομένων, στα οποία η Διοίκηση της εταιρείας απάντησε τα εξής:

1) Ως προς το ζήτημα των στολών, και δεδομένης της ημερομηνίας κατά την οποία πραγματοποιήθηκε η συνάντηση, είδε θετικά το αίτημά μας και δεσμεύτηκε ότι θα κινηθεί προς την επίλυσή του.

2) Αναφορικά με τις άδειες, το αίτημα του Σωματείου μας για χορήγηση αδειών μετά από συνεννόηση με τους εργαζόμενους και μέσα από ένα δίκαιο προγραμματισμό, ουσιαστικά ικανοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου και η εταιρεία δεσμεύτηκε ότι στο εξής θα ακολουθείται η παραπάνω διαδικασία.

3) Για τις υπερωρίες, τα νυχτερινά και τις Αργίες, η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι τηρεί όλες τις νόμιμες διαδικασίες ως προς την εφαρμογή και την αποζημίωση του προσωπικού και ότι θα ψάξει το θέμα με τις οικονομικές υπηρεσίες. Από την πλευρά μας επιμείναμε στο αίτημα και ζητήσαμε να διερευνηθεί το ζήτημα καθώς και να δοθεί αυστηρή εντολή στο Λογιστήριο ώστε να τηρούνται τα νόμιμα.

4) Το αίτημά μας για δημιουργία προγράμματος εργασίας, βαρδιών κλπ σε μηνιαία βάση, ώστε να μπορούμε να κάνουμε τον οικογενειακό και προσωπικό μας προγραμματισμό, η εταιρεία το αποδέχθηκε και δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε αυτήν την κατεύθυνση. Ωστόσο, πρέπει να επισημάνουμε ότι μέχρι σήμερα, η δέσμευση αυτή δεν έχει υλοποιηθεί πλήρως και ζητούμε να υπάρξει άμεση εφαρμογή της σε όλα τα τμήματα.

5) Αναφορικά με τα κρούσματα ανάρμοστης και προσβλητικής συμπεριφοράς ορισμένων προϊσταμένων, θεωρούμε ότι μετά την παρέμβαση του Σωματείου μας, η κατάσταση έχει βελτιωθεί σημαντικά στον εργασιακό μας χώρο.

6) Σε σχέση με τον εξαναγκασμό πολλών εργαζομένων να κάνουν εργασίες άσχετες προς το αντικείμενο της εργασίας τους (π.χ. σκούπισμα) και μετά την παρέμβαση του σωματείου, η κατάσταση έχει και σε αυτό το σημείο βελτιωθεί, ώστε να τηρούνται ορισμένοι στοιχειώδεις κανόνες. Ωστόσο, το ζήτημα αυτό θα πρέπει να λυθεί οριστικά μέσα από τον Κανονισμό Προσωπικού.

7) Σε σχέση με το αίτημά μας για χορήγηση χώρου – γραφείου για τις ανάγκες του Σωματείου, η εταιρεία το είδε πολύ θετικά, ωστόσο είναι δύσκολο να αποκτήσουμε γραφείο εντός του Αεροδρομίου εξ΄αιτίας μιας σειράς δυσκολιών. Για το λόγο αυτό, το Σωματείο προσανατολίζεται σε ενοικίαση χώρου εκτός εγκαταστάσεων Δ.Α.Α. και σε περιοχή που να διευκολύνει την πλειονότητα των συναδέλφων. Επίσης ζητήσαμε και έγινε αποδεκτό, οι ανακοινώσεις του Σωματείου να αναρτώνται στους πίνακες ανακοινώσεων της εταιρείας.

8) Τέλος και σε ότι αφορά τα αιτήματά μας για εκπόνηση Κανονισμού Προσωπικού και σύναψη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ), η εταιρεία βλέπει κατ΄αρχάς θετικά τα παραπάνω ζητήματα. Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήσαμε το Σωματείο να υποβάλλει άμεσα προς διαπραγμάτευση και συζήτηση ένα ΣΧΕΔΙΟ Κανονισμού Προσωπικού (δικαιώματα και υποχρεώσεις εργαζομένων) και σε μεταγενέστερο στάδιο να ξεκινήσουν και οι συζητήσεις για ΣΣΕ. Για το λόγο αυτό, το Σωματείο ζήτησε από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) τη βοήθεια και συνεργασία της, ώστε να εκπονήσουμε ένα πρώτο σχέδιο Κανονισμού και το οποίο θα θέσουμε υπόψη σας, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

  • Η λειτουργία και η δράση του σωματείου μας έχει ήδη επιφέρει ορισμένες θετικές αλλαγές στις εργασιακές μας σχέσεις και στις καθημερινές συνθήκες εργασίας μας.

  • ΑΥΤΟ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΥΣΕ ΟΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

  • ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΕΝΑ ΣΥΝΕΧΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΎΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΒΕΛΤΙΩΣΑΜΕ ΤΙΣ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΜΑΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ.

  • Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ.

  • ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ: ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΙ.

  • ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΚΙ ΕΚΤΟΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ!

  • ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: