Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008

07/10/2008 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 24ωρη Πανεργατική Απεργία ΓΣΕΕ

Στη σημερινή της συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ και αφού συζήτησε αναλυτικά τις προβλέψεις του προσχεδίου του νέου προϋπολογισμού (έτους 2009) αποφάσισε τα εξής:

1. Εκφράζει την ριζική διαφωνίας της στον προτεινόμενο προϋπολογισμό, ο οποίος όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει και δεν ικανοποιεί τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των εργαζομένων, απεναντίας χαρακτηρίζεται από έντονα αντικοινωνικά, φοροπληκτικά και αντιαναπτυξιακά χαρακτηριστικά.

2. Απαιτεί την ριζική αλλαγή της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής, της λιτότητας , της περικοπής των κοινωνικών παροχών και υπηρεσιών, της δραματικής μείωσης των δημόσιων επενδύσεων και της αναπτυξιακής προοπτική της χώρας.

3. Η ΓΣΕΕ διεκδικεί τη δίκαιη διανομή και αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου, την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, των δημόσιων επιχειρήσεων και υπηρεσιών, την αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων την πάταξη της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας της αγοράς, την μείωση των τιμολογίων των ΔΕΚΟ των διοδίων, των καυσίμων.

Για όλα τα ανωτέρω σοβαρά προβλήματα των εργαζομένων η Ε. Επιτροπή της ΓΣΕΕ αποφάσισε :

 24ωρη Πανεργατική Απεργία την ΤΡΙΤΗ 21 Οκτωβρίου 2008.

 Απεργιακή συγκέντρωση στις 11.00 η ώρα στο ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ

Οι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι έχουν πλέον εξαντλήσει κάθε όριο αντοχής και ανοχής για αυτό είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να εντείνουν τον αγώνα και τις απεργίες όσο θα συνεχίζεται αυτή η Νεοφιλελεύθερη πολιτική φτώχειας, εξαθλίωσης και κοινωνικών ανισοτήτων.


ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ


Δήλωση του Προέδρου της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλου σχετικά με το προσχέδιο προϋπολογισμού.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με το Νέο Προϋπολογισμό ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ.Γιάννης Παναγόπουλος έκανε την εξής δήλωση :

Το σχέδιο του Κρατικού προϋπολογισμού για το 2009, το οποίο κατετέθη δείχνει ότι θα έχουμε έναν προϋπολογισμό ταξικό, άδικο, αντικοινωνικό, έναν προϋπολογισμό φτώχειας και εξαθλίωσης . Είναι ολοφάνερο ότι τα βασικά μεγέθη του δεν είναι δυνατόν να επαληθευθούν για αυτό είναι ένας προϋπολογισμός που θα βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα.

Δε με εκπλήσσει το γεγονός αυτό καθώς πρόσφατα ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών δήλωσε ότι δεν εγγυάται ούτε την εκτέλεση του τρέχοντος προϋπολογισμού (του 2008), για τον οποίο θυμίζω έγιναν πρόωρες εκλογές. Επειδή η φοροκαταιγίδα, η περικοπή των κοινωνικών δαπανών- η άγρια λιτότητα είναι τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα των εργαζομένων, εμείς οφείλουμε να αντιδράσουμε δυναμικά!

Αποφασίσαμε λοιπόν να πραγματοποιήσουμε 24ωρη γενική απεργία στις 21 Οκτωβρίου με απεργιακή συγκέντρωση έξω από τη ΓΣΕΕ. Να είναι σίγουροι οι Κυβερνώντες ότι αν επιμείνουν σε αυτή την άδικη και αντικοινωνική πολιτική που πλήττει τους μη έχοντες και μη κατέχοντες ενώ χαρίζει απλόχερα προνόμια και κέρδη στους επιχειρηματίες και το κεφάλαιο, τότε οι απεργιακές κινητοποιήσεις μας θα συνεχιστούν και τους επόμενους μήνες.